Namen našega društva

Namen društva je povezovanje agronomk in agronomov, varstvo njihovih interesov, strokovni dvig in uveljavitev agronomije. Organizira znanstvena/strokovna srečanja, ekskurzije in skrbi za publiciranje. Leta 2006 mu je Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo dodelilo status društva, ki deluje v javnem interesu na področju raziskovalne dejavnosti.

Simpozij letos v spletni obliki

Novi izzivi v agronomiji je simpozij, ki je do leta 2010 potekal vsako drugo leto v prvem tednu decembra pod imenom Novi izzivi v poljedelstvu. Namenjen je vsem, ki lahko s svojim raziskovalnim in strokovnim delom tvorno vplivajo na razvoj slovenskega poljedelstva in z njim povezanih dejavnosti. Od leta 2010 naprej simpozij poteka prav tako vsako drugo leto.

V svoje vrste vabimo člane

Redni člani društva lahko postanejo diplomirane agronomke ali diplomirani agronomi (dipl. ing. agr. ali dipl. inž. kmet.) ali druge diplomantke ali diplomanti fakultete ali visoke strokovne šole, katerih delo je povezano s kmetijstvom, in ki sprejmejo statut društva, podajo pisno pristopno izjavo ter plačajo članarino za tekoče leto.